הכנסים העוסקים בכלכלת הבית הגיעו לשיאם עם הקמת 'האגודה האמריקאית לכלכלת הבית' (AHEA"). משימתה הייתה לשפר את רווחת המשפחה ואת יחסי הגומלין עם הסביבה הכלכלית שבה הן פועלות. בשנת 1908, נוסד ארגון הפדרציה העולמית לכלכלת בית, (IFHE") בשוויץ. כיום הוא מפגיש מוסדות, ארגונים, עמותות, ואנשים ביותר מ 110 מדינות ברחבי העולם כדי לקדם את נושא כלכלת הבית. לארגון הזה יש מעמד של יועץ כלכלי עבור ארגונים רבים בהם אונסק"ו, ארגון המזון והחקלאות, יוניצ"ף ושאר מחלקות האו"ם והסוכנויות הבינלאומיות.
השמועה על שדה הלימוד החדש התפשטה, ובארצות הברית כמו גם באוסטרליה אימצו אנשי מקצוע מסוימים את כלכלת הבית כמדע קריטי. בתחילת המאה העשרים כלכלני בית אמריקאיים החלו להיות מעורבים מחוץ לארצם בכינון כלכלת בית טובה יותר, באמצעות סיוע בהקמת מחלקות לכלכלת בית בבתי ספר ובמכללות. מטרתם הייתה – שיפור תנאי החיים של המשפחות באשר הן.
מזה שנים רבות האגודה האמריקאית לכלכלת הבית מפרסמת מאמרים בכתבי עת ושולחת מורים שמומחיותם היא כלכלת המשפחה לרחבי העולם כדי להקל על פיתוח תוכניות לימוד באוניברסיטאות. למעשה עד שנת 1959 יותר מ-100 כלכלני בבית שרתו בחו"ל למען מטרות אלה ואחרות. מאמצים נוספים כללו הכשרת אלפי תלמידים בתוכנית חינוך בנושאי כסף ומשפחה, כדי ליצור מודעות למשמעות של כלכלת בית ולהדגיש את ערכה ליחידים ולמשפחות. בין השנים 1970 ל 2000, חידדה האגודה האמריקאית לכלכלת הבית את ההתמחויות בתחום, ביניהן ניהול כלכלי וניהול משאבי המשפחה. באופן מסורתי, אנשי המקצוע למדו את חיי היומיום של האנשים בתוך המשפחה כיחידה חברתית בסיסית. אט-אט כלכלת הבית הפכה לנושא יותר מדויק ומדעי. כיום, כשעוזרים למשפחות לעמוד ביציבות על 'רגליהן הכלכליות', כל מומחה ומומחית בתחום אמורים לקחת בחשבון לא רק את בעיות המשפחה, את המגבלות הכספיות ואת המשאבים שעומדים לרשותה, אלא גם את הסביבה החברתית בה היא חיה ואת ההשלכות הבלתי נמנעות של מצב הכלכלה העולמית.
החיוניות של תחום כלכלת הבית משתנה ברחבי העולם. באסיה, למשל, הנושא בולט בלימודי ההשכלה הגבוהה. באמריקה הלטינית יש פחות יחידות לימוד במוסדות להשכלה גבוהה, אבל יותר ברמת הביניים ובתוכניות להכשרת מורים. גם באירופה הנושא נפוץ כתחום לימוד מקובל, אך לצערי, בישראל הדבר אינו נפוץ ורבים הם הצעירים היוצאים לחיים עצמאיים ללא מושגים בסיסיים בהתנהלות כלכלית נכונה.